RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Маск анонсував створення "мега-сузір'я" Starlink навколо Марса - планету хочуть заселити людьми

Засновник і генеральний директор SpaceX Ілон Маск має амбітний план побудувати на Марсі місто з населенням в один мільйон людей. На його думку, супутники Starlink від SpaceX зіграють ключову роль в місії.

Про це пише Daily Mail.

Супутники не тільки даватимуть доступ в інтернет тим, хто живе на Марсі, але і будуть діяти як міст для зв'язку планети з Землею.

Як зазначила президент і головний операційний директор компанії Гвінн Шотвелл, заселення Марса свого роду страховка і може дати "людству ще один шанс на випадок, якщо на нашій планеті станеться якась жахлива подія".

Маск протягом багатьох років прагнув колонізувати Марс і не соромиться своїх планів здійснити це. У січні цього року він повідомив про намір відправити на Червону планету мільйон людей до 2050 року. Він планував виконувати три польоти в день - або 1000 рейсів в рік - по 100 осіб в кожному.

Поряд зі Starlink, ракета SpaceX Starship також грає ключову роль у перетворенні людей на міжпланетний вид. Маск заявив, що ракета "робить успіхи", але також висловив стурбованість з приводу будівництва бази на планеті. Він наголосив, що будівництво самодостатнього міста на Марсі буде "важким", і поселенці можуть зіткнутися з низкою небезпек при розвитку галактичної цивілізації.

Разом з тим, SpaceX запустила п'яту партію своїх космічних інтернет-супутників Starlink - їх загальна кількість досягла 300. Вони утворюють сузір'я з тисяч супутників, призначених для надання недорогих широкосмугових інтернет-послуг з низької навколоземної орбіти.

Допомога людству в досягненні Червоної планети - одна з давно заявлених цілей Маска, яка надихнула його на створення SpaceX.

Відзначимо, Марс - одна з найбільш таємничих планет сонячної системи. Її історія оповита загадками, які навіть найдосвідченіші вчені не можуть розгадати досі. "Апостроф" розповідав про найцікавіші з них.