RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Вчені заявили про загрозу виверження вулкана Йеллоустоун - попіл повністю закриє сонце

Геологи уважно стежать за вулканом Йеллоустон (США), незважаючи на те, що він не піддавався сильним виверженням близько 70 тисяч років, геологи вважають, що є високий ризик виверження.

Про це повідомляє Express.

Згідно з урядовим звітом за 2018 рік, опублікованому Геологічною службою США, Йеллоустон внесений до списку з 39 вулканів "високого" ризику в США.

Коли між 2,1 мільйонами і 640 тисячами років тому відбулося виверження Йєллоустону, вулканічне сміття і попіл покрили більшу частину того, що становить західну половину сучасної Північної Америки. Уламки, ймовірно, були глибиною в третину метра на багатьох сотнях миль від вулкана. Геологів турбує, що Йєллоустон може знову нанести такий вибух.

"Ви отримаєте хмару попелу, яка на якийсь час закриє сонце над більшою частиною країни. У вас буде зона негайної смерті тільки через вибухові хвилі, рівень попелу і інше. І Денвер, як я читав, знаходиться на межі цього", - заявив заступник начальника відділу геології Гірської школи Колорадо Крістіан Шорі.

Геологи також підкреслюють, що немає ніяких доказів того, що Йєллоустон вибухне зараз або в найближчому майбутньому.

І якщо в Йеллоустоуні відбудеться ще одне виверження, ЕСГ стверджує, що воно, швидше за все, буде гідротермальних, а не вулканічним.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на Камчатці (Росія) почалося виверження вулкана Ключевський, він уже випустив з кратера кілометровий потік лави. Вулкан прокинувся 27 вересня, його сейсмічність зростає з кожним днем.