RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

29 вересня

28 вересня

Всі новини

У Росії почалося виверження вулкана, потоки гарячої лави хлинули вниз: фото

На Камчатці (Росія) почалося виверження вулкана Ключевський, він уже випустив з кратера кілометровий потік лави. Вулкан прокинувся 27 вересня, його сейсмічність зростає з кожним днем.

Про це повідомляє "Комсомольская правда".

"2 жовтня почалося світіння, і з'явилися термальні аномалії, які видно на супутникових знімках. 4 жовтня зафіксовано перший лавовий потік. Рівень технічно високий, тому виверження вулкана триватиме ще, принаймні, місяць", - розповів завідувач лабораторією Камчатського філії Геофізичної служби РАН Сергій Сенюков.

Ключевському був присуджений помаранчевий код небезпеки, що означає велику кількість локальних землетрусів, лавові потоки, а також висота попільних викидів до 8 кілометрів над рівнем моря. На даний момент це єдиний вулкан на Камчатці з таким рівнем небезпеки.

Для населених пунктів лавовий потік не представляє ніякої небезпеки. Однак перебувати на самому вулкані під час його активності ризиковано.

"Закликаємо гостей і жителів півострова не робити самостійних подорожей до активних вулканів і тим більше не здійснювати на нього сходжень. У безпосередній близькості від вулкана під час виверження може спостерігатися перевищення гранично допустимої концентрації газу при парогазових викидах. Пеплопади можуть викликати алергічні реакції", - зазначила керівник прес-служби ГУ МНС Росії по Камчатському краю Олена Левін.

Як повідомляв "Апостроф", в квітні цього року в російському місті Північно-Курильськ прокинувся вулкан Ебеко. Через виверження вулкана місто засипало попелом, який Ебеко викидав на висоту 3,5 км. Шлейф поширення склав 10 км.