RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Такого ще не було: Франція встановила антирекорд коронавірусу в Європі

У Франції у п'ятницю, 6 листопада, встановили новий антирекорд з добового приросту нових випадків коронавірусу - там виявили більше 60 тисяч випадків COVID-19.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на дані міністерства охорони здоров'я Франції.

6 листопада в країні виявили 60 486 випадків коронавірсу після попереднього максимуму в 58 тисяч днем раніше, 5 листопада.

В Міністерстві охорони здоров'я повідомили про 828 нових випадків смертей від коронавірусу, у тому числі 398 смертей у лікарнях за останню добу і 430 смертей у будинках для людей похилого віку впродовж декількох днів.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні з кожним днем погіршується ситуація з поширенням коронавірусу - так, за минулу добу виявили 9721 новий випадок COVID-19. В деяких регіонах країни епідемія набуває загрозливих масштабів: в Харкові хворі з коронавірусом вже стають в черги за киснем.

До слова, глава МОЗ Максим Степанов заявив, що медикам доведеться активувати протоколи медичного сортування з пріоритетом надання медичної допомоги хворим з великими шансами на виживання, коли кількість хворих, які потребують госпіталізації, перевищить кількість інфекційних ліжок, а медиків для обслуговування пацієнтів не буде.