RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Вчені показали найточнішу візуалізацію коронавірусу: фото і відео

Вчені створили точну 3D-візуалізацію коронавірусу, який заражає тисячі людей в Україні щодня. Вона відображає як зовнішній вигляд вірусу, так і його внутрішню структуру.

Про це пише Mail Online.

Візуалізація створена на основі останніх даних про структуру вірусу SARS-CoV-2, який викликав пандемію Covid-19.

Творці моделі, експерти з Університету науки і технологій імені короля Абдалли (KAUST) в Саудівській Аравії сподіваються, що вона допоможе в розробці засобів лікування Covid-19.

У відео вчені демонструють свою модель, яка включає в себе білкові шипи на її поверхні, а також генетичний матеріал, розміщений всередині вірусної мембрани.

"Наша тривимірна модель демонструє сучасну структуру SARS-CoV-2 на рівні атома і розкриває деталі вірусу, які раніше було неможливо побачити, наприклад, на нашу думку, білки нуклеокапсида утворюють мотузяну структуру всередині нього", - зазначив дослідник KAUST Ондржей Стрнад.

Для створення моделі дослідники використовували зображення вірусної поверхні з високою роздільною здатністю за допомогою скануючих електронних мікроскопів. Вони виявляють специфічний зовнішній вигляд вірусної поверхні, показуючи білки і рецептори, що виступають на вірусі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Китаї виявили новий тип коронавірусу SADS-CoV, який вражає клітини кишечника.