RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

На дні Атлантичного океану побудували першу в світі авторозв'язку: фото і відео підводного тунелю

Влада Фарерських островів оголосили про завершення основного етапу будівництва тунелю Естуройартуннлінн, який з'єднає два найбільших острова на архіпелазі. Унікальність тунелю в тому, що частина його побудована по дну Атлантичного океану.

Про це пише сайт Медуза.

Всього до складу Фарер входить вісімнадцять островів, з яких сімнадцять є населеними. Для жителів архіпелагу вкрай важливо створити можливість транспортного сполучення між островами. Вісімнадцять років тому влада повідомила про старт експлуатації першого підводного тунелю, тривалість якого майже п'ять кілометрів. Він поєднав острова Стреймой і Вагар. Ще через 4 роки чиновники повідомили про відкриття ще одного підводного тунелю (6,2 км). Він поєднав острова Естурой і Бордо.

Відносно Естуройартуннлінн, його будівництво почали близько трьох років тому. Він повинен допомогти розвитку сполучення між Стреймой і двома частинами острова Естурой, які розділені затокою. У підсумку тунель складається з трьох різних доріг, які з'єднані кругової розв'язкою на глибині ста вісімдесяти метрів під водами Атлантичного океану.

В кінці минулого місяця була завершена обробка розв'язки. Місцевий художник ТрондурПатурссон займався художнім оформленням. Він займався не тільки створенням скульптур, а й висвітленням цього тунелю.

За довжиною він вважається другим підводним тунелем на планеті. Він поступається лише тунелю Рифаст (Норвегія). Протяжність Фарерского тунелю понад одинадцять кілометрів.


Спочатку чиновники Фарерських островів заявляли, що тунель почне працювати на початку 2021 року. Однак з огляду на випередження термінів обробки Естуройартуннлінна його відкриття заплановано на 19 грудня 2020 р Експлуатація цього тунелю дозволить скоротити шлях від Естуроя до Торсхавна на 38 кілометрів. В результаті доїхати з острова на острів можна буде за лічені хвилини.

Раніше на "Апострофі" писали, як виглядає найдовший тунель у Південній Америці, майже 9 км довгою