В Японії дозволили продавати генномодифіковані помідори, які розробили вчені з Університету Цукуба і японської біотехнологічної фірми.
Про це повідомляє NHK.
Продаж першого в країні продукту з модифікованим геномом схвалила експертна група при Міністерстві охорони здоров'я Японії.
Геном помідора був модифікований. Тепер овоч містить більше гамма-аміномасляної кислоти (ГАМК). Експерти припускають, що вона сприяє зниженню кров'яного тиску. Відзначають, що гени помідора не відрізняються від натуральних. Овоч не містить збільшену кількість алергенів або токсичних речовин.
В Японії у 2019 році дозволили продаж продуктів харчування з модифікованим геномом. Але для цього уряду зобов'язані подати заявки. Експертна група вирішує, чи зможе товар бути на полицях магазину. Для цього перевіряють його безпеку.
Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені з Мерілендського університету в Коледж-Парку і Дослідницького інституту в Буркіна-Фасо провели випробування генномодифікованого гриба Metarhizium pingshaense, який здатний знищувати малярійних москітів.