RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В Японії почнуть продавати генномодифіковані овочі: вони допоможуть лікувати хвороби

В Японії дозволили продавати генномодифіковані помідори, які розробили вчені з Університету Цукуба і японської біотехнологічної фірми.

Про це повідомляє NHK.

Продаж першого в країні продукту з модифікованим геномом схвалила експертна група при Міністерстві охорони здоров'я Японії.

Геном помідора був модифікований. Тепер овоч містить більше гамма-аміномасляної кислоти (ГАМК). Експерти припускають, що вона сприяє зниженню кров'яного тиску. Відзначають, що гени помідора не відрізняються від натуральних. Овоч не містить збільшену кількість алергенів або токсичних речовин.

В Японії у 2019 році дозволили продаж продуктів харчування з модифікованим геномом. Але для цього уряду зобов'язані подати заявки. Експертна група вирішує, чи зможе товар бути на полицях магазину. Для цього перевіряють його безпеку.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені з Мерілендського університету в Коледж-Парку і Дослідницького інституту в Буркіна-Фасо провели випробування генномодифікованого гриба Metarhizium pingshaense, який здатний знищувати малярійних москітів.