RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

У Британії стартувала вакцинація від коронавірусу препаратом AstraZeneca: що відомо

У понеділок, 4 січня, в Великій Британії почалася вакцинація від коронавірусу препаратом, розробленим Оксфордським університетом і компанією AstraZeneca. Першу дозу цієї вакцини отримав 82-річний пенсіонер у лікарні Оксфорда.

Про це повідомили на сайті Національної служби охорони здоров'я (NHS) Великої Британії.

Як сказано в повідомленні, вакцину спочатку отримають два лікарняних фонди в Лондоні, по одному - на півдні і півночі Англії, один в центральній частині Англії Мідлендсі і один в Оксфорді. Після цього препарат буде передано сотням медичних служб у всій Британії - загалом вакцина буде доступна в більш ніж 700 пунктах вакцинації.

За повідомленням видання The Guardian, першу дозу вакцини в понеділок, 4 січня, о 7.30 ранку отримав 82-річний Брайан Пінкер. Щеплення йому зробила Сем Фостер, медсестра лікарні Черчілля в Оксфордському університеті.

У британській службі охорони здоров'я відзначили, що тисячі медичних працівників вже пройшли онлайн-навчання щодо вакцинації від коронавірусу. До речі, медпрацівники в Великій Британії отримають доплати від держави за кожного вакцинованого в будинках для людей похилого віку - 10 фунтів стерлінгів (близько 13 доларів).

Як відомо, вакцина від коронавірусу, розроблена Оксфордським університетом і компанією AstraZeneca, буде більш доступною для бідних країн, ніж вакцини інших компаній. Зокрема, міністр охорони здоров'я України Максим Степанов з цього приводу провів переговори з компанією AstraZeneca, обговоривши терміни і логістику поставки вакцини.

Як повідомляв "Апостроф", раніше головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що в Україні будуть використовувати тільки ті вакцини від коронавірусу, які пройшли всі клінічні випробування. Російський препарат "Супутник V" до таких не належить.