RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

В Нідерландах у сотні людей виявлено побічні ефекти від вакцини: на що скаржаться

В Нідерландах у понад сотні людей спостерігають побічні ефекти після вакцини від коронавірусу Pfizer.

Про це повідомляє NOS.

У людей після вакцинації помітили важкі алергічні реакції. Це висип і набряки навколо очей. Однак медики оперативно надали людям допомогу, вони швидко одужали.

Алергічна реакція - це рідкісний побічний ефект, який вже стався в інших країнах. Через цей побічний ефект Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) рекомендувало стежити за людьми протягом 15 хвилин після ін'єкції.

Також після вакцинації Pfizer часто спостерігаються інші побічні ефекти: біль у місці ін'єкції, головний біль, втома. Медики кажуть, що побічні ефекти - логічний наслідок вакцинації, тому що вакцини активують імунну систему.

Нідерланди почали вакцинацію медичних працівників 6 січня. За останніми даними, на сьогоднішній день вакциновано близько 47 000 чоловік.

"Ми думали, що на кожні 10 000 щеплень буде припадати від 20 до 25 повідомлень, так що це відповідає нашим оцінкам. Але нам також повідомляють не про всі побічні ефекти", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", в США після вакцинації від коронавірусу препаратом американської фармацевтичної компанії Pfizer помер лікар.