RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Археологи виявили приховану піраміду усередині культової споруди майя: фото

У мексиканському штаті Юкатан, всередині культової споруди майя Ель-Кастільо, також відомого як Храм Кукулькана, археологи знайшли другу "приховану піраміду".

Про це пише Express.

Стародавні майя налічують понад 4000 років і славляться своєю архітектурою, математикою і астрономічними віруваннями. Багато з їх вражаючих будівель до цього часу стоять в джунглях Південно-Східної Мексики, Гватемали, Белізу і західних частин Гондурасу.

Доступ до Кукулькану було зупинено в 2006 році. Але дослідник під ніком Anyextee зумів зазирнути всередину.

"Усередині є приховані камери - не одна, а дві приховані конструкції всередині - як російська матрьошка", - розповів він.

Побудована цивілізацією майя десь між восьмим і дванадцятим століттями, піраміда служила храмом божеству Кукулькану. Вона має під собою структуру, яка, ймовірно, була побудована декількома століттями раніше.

Піраміда складається з ряду квадратних терас з сходами, що ведуть на кожну з чотирьох сторін храму на вершині. Скульптури змій спускаються з боків північної балюстради.

У період весняного і осіннього рівнодення вечірнє Сонце падає на північно-західний кут піраміди і відкидає серію трикутних тіней на північно-західну балюстраду, створюючи ілюзію змія, "повзе" по піраміді.

Як повідомляв "Апостроф", під покровом вічних снігів на території Антарктиди може перебувати найдавніша на нашій планеті піраміда.