RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

США ввели санкції проти посіпак Лукашенка

США ввели санкції проти 43 громадян Білорусі, причетних до репресій в країні проти протестувальників, журналістів і правозахисників.

Про це заявив держсекретар США Ентон Блінкен.

Імена не названо, але відзначається, що мова йде про "високопоставлених офіційних осіб у сфері юстиції, керівників правоохоронних органів, і рядових співробітників, що затримували і застосовували насильство до мирних демонстрантів, суддів і прокурорів, які брали участь в призначенні тюремних термінів мирним протестувальникам і журналістам, а також керівників в сфері освіти, які загрожували студентам за участь в мирних протестах".

Цим людям перш за все забороняється в'їзд в США. Блінкен зазначив, що тепер в списку санкцій вже 109 осіб.

У заяві говориться, що США стурбовані жорстоким придушенням мирних демонстрантів, активістів і журналістів, обшуками 16 лютого в правозахисній організації "Весна", Білоруській асоціації журналістів і в незалежних профспілках, а також винесенням вироку 18 лютого журналістам Катерині Андрєєвої і Дарії Чульцовій.

Нагадаємо, 16 лютого по всій Білорусі пройшли масові обшуки у журналістів, правозахисників, активістів і звичайних учасників акцій протесту проти режиму Олександра Лукашенка.

Читайте також матеріал "Апострофа" - Я втомився, але залишаюся: які сигнали Лукашенко передає Кремлю, білорусам і Україні.