RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Лукашенко влаштував репресії по всій країні проти журналістів, правозахисників і активістів: що відомо

У Білорусі з ранку вівторка, 16 лютого, в різних містах проходять обшуки в офісах Білоруської асоціації журналістів (БАЖ), правозахисного центру "Весна", незалежної профспілки РЕП і активістів.

Я втомився, але залишаюся: які сигнали Лукашенко передає Кремлю, білорусам і Україні

Про це повідомляє портал "Тут.бай".

Слідчий комітет заявив, що обшуки проходять "з метою встановлення обставин фінансування протестної діяльності". Відомо про двох затриманих правозахисників - в Мінську і Могильові.

З обшуками, зокрема, прийшли до голови БАЖ Андрія Бастунця. Його син Арсеній, який живе окремо від батьків, розповів, що приблизно о 7 ранку з обшуком прийшли і до нього:

"Їх було сім або вісім осіб. Спочатку мене розгорнули обличчям до стіни, а дівчину поклали на підлогу. Все це тривало швидко і не грубо. Потім вони сказали підніматися і нічого не боятися. Вели вони себе чемно. Коли я запитав, чому обшук, показали папір, де написано щось, пов'язане з корупцією".

За словами Арсенія, квартира записана на його маму. У приміщенні вилучили всю техніку. Понятими були сусіди.

За останніми даними обшуки по всій країні провели більш ніж у 30 правозахисників і журналістів. Обшуки проводилися в Мінську, Могильові, Гомелі, Мозирі, Світлогорську, Річиці, Вітебську, Бресті та інших містах.

Як повідомляв "Апостроф", 22 січня ім'я одного з українців потрапило в список політичних ув'язнених в Білорусі. Представники білоруських правозахисних організацій виступили зі спільною заявою про визнання політичними в'язнями ще п'яти осіб і вимагають їх негайного звільнення.