RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Папа Римський прибув до Іраку - вперше в історії церкви: фото і відео

Вперше в історії церкви Папа Римський Франциск прилетів з візитом до Іраку - це також перша його міжнародна поїздка з початку пандемії.

Про це пишуть Vatican News і BBC .

В аеропорту Багдада в п'ятницю, 5 березня, понтифіка зустрів прем'єр-міністр Іраку Мустафа аль-Казімі.

Візит Папи до Іраку триватиме чотири дні. Він відвідає міста Багдад, Наджаф, Ур, Ербіль, Мосул, Каракош, де зустрінеться з іракськими священнослужителями, президентом і прем'єр-міністром країни. Також глава католицької церкви відслужить месу на стадіоні.

У Twitter Catholic News Service опублікували фото прильоту понтифіка до Іраку.

Відзначається, що незважаючи на збільшення випадків COVID-19 в Іраку і напружену ситуацію з безпекою, Папа Франциск наполягав на цій поїздці. Він мотивував це тим, що християн Іраку не можна "підвести вдруге". Папа Римський Іоанн Павло II планував відвідати Ірак в 1999 році, але тоді не вдалося досягти згоди з керівництвом країни.

Як повідомляв "Апостроф", у вересні Папа Франциск назвав секс і їжу задоволеннями, дарованими Богом. В інтерв'ю італійському письменникові Карло Петрина глава католицької церкви заявив, що насолоджуватися ними - не гріх, як вчили в минулому "надмірно старанні" церковні керівники.