RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

​Туреччина ввела нові правила в'їзду для туристів через ситуацію з COVID-19: що потрібно знати

Українські туристи, які планують відвідати Туреччину, з 15 березня повинні будуть заповнити електронну анкету для в'їзду в країну.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я Туреччини.

Форму необхідно буде заповнити протягом останніх 72 годин перед поїздкою. Без неї туристів не впустять до Туреччини. Її можуть перевірити на кордоні.

Анкета доступна на шести мовах: англійській, російській, іспанській, німецькій, арабській та турецькій. Там потрібно заповнити поля, де слід написати паспортні та контактні дані, національність, стать і тип виїзду (морський, авіа тощо).

Неправдиві дані або відмова від заповнення форми можуть спричинити юридичні та адміністративні санкції.

"На основі заповненої інформації буде автоматично створений індивідуальний код HES, завдяки якому з вами зв'яжуться, якщо у вас або у людей, з якими ви спілкуєтеся під час подорожі, виявляться контакти з хворими на COVID-19", - йдеться на сайті міністерства.

Нагадаємо, також для відвідування Туреччини необхідний негативний ПЛР-тест, зроблений за 72 години до поїздки.

Як повідомляв "Апостроф", поки невідомо, коли країни ЄС відкриють кордони для масових поїздок українців до Європи, віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина спрогнозувала три сценарії відкриття кордонів для українців на період відпусток.