RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Музика мертвих: штучний інтелект створив "нові" пісні The Doors, Nirvana та інших, аудіо

Канадська організація Over The Bridge за допомогою технології штучного інтелекту створила композиції в стилі відомих рок-музикантів, які передчасно пішли з життя у віці близько 27 років і яких тому зараховують до так званого "Клубу 27".

Про це повідомляє Independent.

Програма Magenta, розроблена Google, проаналізувавши попередній матеріал музикантів створила пісні в стилі Курта Кобейна, Джима Моррісона, Емі Вайнхаус і Джиммі Гендрікса, які померли, не доживши до тридцяти. Таким чином в оргнанізаціі спробували привернути увагу суспільства до теми психічного здоров'я.

"Що, якби у всіх улюблених нами музикантів була необхідна психічна підтримка? Яким чином в індустрії депресія нормалізується і романтизується", - зауважив з цього приводу член ради директорів Over The Bridge Шон О'Коннор.

Для створення треку Drowned in the Sun в стилі Nirvana нейромережа вивчила три десятка композицій групи, визначивши характерні ноти, гітарні рифи і переходи. Текст пісні теж створено машиною, однак відредаговано фахівцями. Вокальну партію Курта Кобейна виконує американець Ерік Гога з триб'ют-групи Nevermind.


На відеохостингу YouTube можна послухати, як звучать "нові" пісні Емі Уайнхаус, The Doors і Джиммі Хендрікса.


Як повідомляв "Апостроф", на відомому генеалогічному сайті MyHeritage з'явився новий онлайн-інструмент, який "оживляє" старі фотографії померлих членів сім'ї - їхні обличчя рухаються, моргають і посміхаються, немов на відеозйомці.