RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Британії у чоловіка зникли симптоми раку після COVID-19: що відомо про унікальне зцілення

У Великій Британії у 61-річного пацієнта з онкологічним захворюванням після зараження COVID-19 зникли ракові клітини. Медики називають цей випадок унікальним, тому що у багатьох пацієнтів навпаки рак розвивається під час коронавірусної інфекції.

Як повідомляє німецьке видання Focus, цей дивний випадок зцілення обговорюють лікарі в спеціалізованому "Британському журналі гематології".

Хворий, у якого було діагностовано ліфому Ходжкіна (рак лімфатичної системи) тільки готувався проходити курс лікування хіміотерапією, коли заразився коронавірусом. Коли він перехворів COVID-19 і отримав негативний тест на коронавірус, під час онкологічного обстеження виявилося, що ракових клітин в його організмі немає.

Експерти припускають, що в організмі 61-річного чоловіка було виділено велику кількість Т-клітин. Це білі кров'яні тільця, які здатні безпосередньо знищувати інфіковані вірусом клітини.

Професор Міхаель фон Бергвельт, онколог і інфекціоніст, називає ремісію раку завдяки коронавірусній інфекції абсолютною рідкістю і радить пацієнтам з онкологією не заражатися коронавірусом свідомо через можливий захисний ефект.

"У нас також багато пацієнтів, у яких рак розвивається через інфекцію", - підкреслив лікар.

Як повідомляв "Апостроф", раніше група експертів зробила тривожну заяву про те, що навіть через 5 місяців після того, як людина перенесла COVID-19, його не можна назвати до кінця здоровим.