RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Горять синагоги і авто: в ізраїльському місті спалахнули масові заворушення, мер просить ввести армію

В ізраїльському місті Лод почалися сутички між арабським і єврейським населенням. Люди підпалюють машини, синагоги і магазини, а також нападають на проїжджаючі мимо автомобілі.

Масований ракетний обстріл Ізраїлю: фото, відео і всі подробиці

Про це пише Times of Israel.

За словами мера єврейсько-арабського міста Яір Ревіво, контроль над ситуацією був повністю втрачений.

Через заворушення місцева влада попросили ввести війська, оголосити надзвичайний стан і комендантську годину.

"Я закликав прем'єр-міністра оголосити в Лод надзвичайний стан. Зателефонувати в Армію оборони Ізраїлю. Щоб ввести комендантську годину, щоб відновити тишу ... Це гігантський інцидент - інтифада арабських ізраїльтян. Вся робота, яку ми робили тут протягом багатьох років, пішла нанівець ", - заявив Ревіво.

Він назвав ситуацію немислимою. "Горять синагоги. Підпалено сотні машин. Сотні арабських головорізів бродять по вулицях ... У Лод вибухнула громадянська війна", - сказав мер і що "нічого подібного не було в історії Ізраїлю".

Прем'єр-міністр країни Біньямін Нетаньяху оголосив надзвичайний стан в місті. Це перше застосування надзвичайних державних повноважень над арабською громадою в Ізраїлі з 1966 року.

Нагадаємо, Ізраїль знову піддався масованим обстрілам з боку Сектора Гази. У посольстві просять українців, які перебувають у країні, не ігнорувати сигнал тривоги та одразу бігти до бомбосховищ.