RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

Перша в світі країна схвалила COVID-вакцину для маленьких дітей: що відомо

Вакцину Sinovac, якою роблять щеплення українцям, в Китаї дозволили використовувати для вакцинації дітей у віці від 3 до 17 років.

Про це повідомляє AFP.

Як розповів журналістам представник компанії Sinovac, Китай став першою в світі країною, де на державному рівні рекомендовано вакцинувати дітей від Covid-19 даним препаратом.

Більш того, влада Китаю дозволила також використовувати Sinovac для вакцинації дітей від народження до 3 років.

Представник Sinovac також розповів, що графік вакцинації найближчим часом буде розроблений Національною комісією з охорони здоров'я.

Відзначимо, що раніше китайська державна телекомпанія CCTV, посилаючись на слова анонімного чиновника, повідомила, що вакцини Sinovac схвалені для дітей, а їх безпека і ефективність доведені.

У той же час, представник іншої основної вакцини в Китаї, Sinopharm, заявив, що експерти продемонстрували ефективність вакцини для дітей, але не підтвердив, чи була вона схвалена для використання.

При цьому, в даний момент Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) поки не рекомендує робити щеплення дітей до 12 років проти коронавируса. Однак США, Великобританія, Сінгапур і Європейський Союз затвердили вакцину Pfizer-BioNTech для дітей від 12 років.

Як повідомляв раніше "Апостроф", у вівторок, 8 червня, в Україну прибуло 117 тисяч доз вакцини від коронавірусу Pfizer-BioNTech в рамках глобальної ініціативи COVAX.