RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Україна отримала ще одну партію вакцини від коронавірусу Pfizer: перші подробиці

У вівторок, 8 червня, в Україну прибуло 117 тисяч доз вакцини від коронавірусу Pfizer-BioNTech в рамках глобальної ініціативи COVAX.

Про це повідомляється на сайті UNICEF.

Всього протягом цього і на початку наступного тижня в Україні безкоштовно надійде 473 850 доз вакцини Pfizer. Раніше в рамках COVAX Україна отримала 590 850 доз вакцини Pfizer-BioNTech і 1 072 800 доз вакцини AstraZeneca.

Відзначається, що мета ініціативи COVAX - забезпечення рівного доступу до вакцин від COVID-19 для всіх країн. До кінця 2021 Україна повинна отримати достатньо вакцин від різних виробників, щоб захистити від COVID до 20% населення.

"Усі вакцини в рамках COVAX Україна отримує безкоштовно. Від імені COVAX ЮНІСЕФ купує і поставляє тільки ті вакцини від COVID-19, які відповідають критеріям безпеки і ефективності ВООЗ", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", днями міністерство охорони здоров'я Ізраїлю визнало, що невелика кількість випадків запалення серця - міокардиту у людей, які отримали вакцину COVID-19 від Pfizer, може бути пов'язано з вакцинацією.