RU  UA

"Не раніше і не пізніше": коли Путін може напасти на Україну

У Путіна немає ідеології, але є ідеологічний продукт. Його шматки він намагається "народити", пишучи всілякі статті, на зразок нещодавньої про Україну та українців. При цьому російський лідер поставив перед собою чітку мету - поглинути Білорусію та Україну. Таким чином він створить, свого роду, російський "фашистський рейх" з якимось державотворчим народом в особі росіян, українців і білорусів.

Такі переконання висловив в ефірі програми "Всьо по бєспрєдєлу" з Оксаною Руно на Апостроф TV російський журналіст Ігор Яковенко.

На думку Яковенко, зараз ідеї, які виходять від керівництва Росії в особі Путіна, дуже нагадують ідеологію Німеччини 30-х років. Там теж намагалися створити державотворчий народ, який не можна було б розмити.

"Я думаю, що мета Путіна - це створення такого російського фашистського рейху. Така ідея державотворчого народу, який не можна розмивати, лежала в основі нацистських законів 1935 року. Це основа нацистської ідеології", - заявив російський журналіст.

Путін може напасти, коли "Захід" буде зайнятий "чимось іншим"

При цьому він додав, що Путін, як видно, дійсно не хоче відроджувати СРСР, як він сам неодноразово заявляв. Принаймні в колишньому вигляді і колишніх кордонах. На думку Яковенко, його нав'язливою ідей стало відродження чогось схожого на радянський Союз в особі трьох об'єднаних республік - Росії, Білорусії і України. Російський журналіст переконаний, що Путін покладає надії на об'єднання росіян, білорусів та українців в один народ. Той самий державотворчий народ, який, на думку Путіна, не можна буде "розмити".

"Ідеології у Путіна немає, але у нього виникає ідеологічний продукт, і його недоноски він намагається народити. На більше його не вистачає, тому він і пише ці статті. Йому необхідно обгрунтувати свою головну ідею - проковтнути Україну і Білорусь. Коли він відповідав на питання про Радянський Союз, він сказав, що не варто його відроджувати, бо там є інші народи, які прийдуть і розмиють наш триєдиний державотворчий народ. Обгрунтування - єдиний державотворчий народ, ця єдина етнічна сутність, яку він вигадав.

Він буде намагатися втілити свою ідею при першому зручному випадку. А добра нагода буде тільки один - якщо трапиться якесь різке ослаблення української державності, якщо трапиться різке ослаблення української армії, і, якщо в цей момент Захід буде зайнятий чимось іншим. У цей момент Путін обов'язково нападе. Не раніше, але і не пізніше ", - переконаний Ігор Яковенко.

Детальніше читайте в матеріалі порталу "Апостроф": "Мета Путіна - створення фашистського рейху з Україною і Білоруссю - російський журналіст Агресивні дії Путіна каталізують розпад Росс".