RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

"Ювілейний" прем'єр: в Японії обрали 100-го главу уряду

Новим, сотим за рахунком прем'єр-міністром Японії, за підсумками голосування в обох палатах японського парламенту, став екс-глава МЗС Фуміо Кісіда.

Про це пише ВВС.

Він є главою правлячої Ліберально-демократичної партії і його першочергове завдання - привести її до перемоги на загальних виборах, які мають пройти в Японії до кінця листопада. Партія втратила свою популярність через рішення провести Олімпійські ігри в Токіо. Японці були проти, адже в країні спостерігалося зростання захворюваності на коронавірус.

Одним з першочергових завдань нового прем'єра є відновлення економіки від наслідків пандемії, а на міжнародній арені - протистояння загрозам з боку Північної Кореї. Він також ініціював створення агентства з управління кризовими ситуаціями в галузі охорони здоров'я для боротьби з пандемією.

"Моє головне вміння - прислухатися до людей", - говорить про себе Кісіда.

Він має репутацію помірно-ліберального політика, тому очікується, що новий глава трохи поведе правлячу консервативну партію вліво. В Японії Кісіда вважається ввічливою та нудною людиною. Новий прем'єр-міністр Японії народився в Хіросімі, його батько і дід були членами палати представників японського парламенту.

Як повідомляв "Апостроф", столиця Японії Токіо зайняла 5-е місце в рейтингу найбезпечніших міст світу.