RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Міграційна криза в Європі: чого побоюватися Україні

Нелегітимний голова Білорусі Олександр Лукашенко після невдалих спроб відправити нелегалів з Іраку до Польщі може направити мігрантів на територію України.

Про це заступник міністра з тимчасово окупованих територій України (2016-2019) Георгій Тука розповів в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV.

За словами Туки, багато хто не очікував, що поляки так захищатимуть власні кордони. Однак він зазначив, що в ЄС є, так звані, "людинолюби", які починають критикувати польську владу: " Це не гуманно, людей треба прийняти".

Він переконаний, що владі Білорусі на чолі з нелегітимним президентом мігранти абсолютно не потрібні, і вони не готові залишати цих людей на своїй території.

Однак Тука висловив своє побоювання щодо того, якщо Польща стримуватиме цей тиск, Білорусь та Росія можуть перенаправити натовп мігрантів на кордон з Україною.

"Чи готові ми, насамперед, керівництво держави та наші прикордонники та різного роду спецназівці, МВС, Збройні сили, захищати наш кордон - я не впевнений", - заявив Тука.

Раніше "Апостроф" писав, що польська влада стягнула до кордону з Білоруссю додаткові сили, серед яких поліцейські та співробітники антитерористичних підрозділів.

Повністю інтерв'ю читайте на "Апострофі": Росія розпочала нові війни в Європі і тисне з обох боків - Георгій Тука