RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Міграційна криза: у НАТО жорстко розкритикували дії Білорусі

Північноатлантична Рада рішуче засудила "гібридну атаку" Білорусі відносно Польщі, Литви та Латвії, а також дії білоруського режиму, який "використовує мігрантів як інструмент для досягнення політичних цілей".

Про це свідчить відповідна заява Північноатлантичної Ради на офіційному сайті НАТО.

"Північноатлантична Рада рішуче засуджує триваючу інструменталізацію незаконної міграції, штучно створеної Білоруссю в рамках її гібридних дій, спрямованих проти Польщі, Литви та Латвії з метою досягнення політичних цілей", - йдеться у повідомленні.

Альянс вважає, що жорстокі дії від Білорусі піддають ризику життя вразливих громадян.

"Члени НАТО солідарні з Польщею, Литвою, Латвією та іншими країнами Альянсу, які постраждали, і підтримують заходи, керуючись фундаментальними цінностями та застосовним міжнародним правом, які вживаються союзниками окремо та колективно у відповідь на ситуацію, яка потребує тісної координації з ключовими міжнародними партнерами", - заявила Рада.

Крім того, зазначається, що зберігатиметься зі сторони Північноатлантичної Ради пильність щодо ризику подальшої ескалації та провокацій Білорусі на її кордоні з Польщею, Литвою і Латвією, а також продовжуватиметься моніторинг його впливу на безпеку Альянсу.

"Союзники по НАТО закликають Білорусь зупинити ці дії, поважати права людини та фундаментальні свободи, та дотримуватися міжнародного права", - додали у заяві.

Докладніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Мігранти масового ураження: на кордони ЄС прийшла "гібридна війна"