RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Більшість краще помре у лісах Білорусі: чому мігранти рвуться з Іраку до Європи

Більшість мігрантів, які зараз знаходяться на польсько-білоруському кордоні, краще померти де-небудь в тутешніх лісах, ніж повернутися на батьківщину.

Про це заявив в інтерв'ю виданню The New York Times 29-річний журналіст курдського походження Ребін Сірван Маджід. Нещодавно він також прибув до Мінська, щоб потрапити на територію Євросоюзу.

За його словами, перед цим він звертався до білоруських дипвідомств з проханням надати йому притулок. Але натомість білоруська влада одразу ж насильно видворила його з країни. Також він стверджує, що силовики при цьому його побили.

Ребін Сірван стверджує, що люди з Іракського Курдистану "втомилися від існуючої системи". Економіка і всі інститути свободи чи демократії там перебувають у занепаді.

"Фактично, все господарство шестимільйонного регіону підпорядковане двом сім'ям, які його повністю контролюють і забирають собі всі гроші. Більшість живе у злиднях, багато людей з вищою освітою не можуть влаштуватися на нормальну роботу. Для журналістів робота теж неможлива — нам постійно загрожують вбивством. , що Іракський Курдистан може жити краще, але зараз ситуація дуже погана”, - пояснює Ребін Сірван Маджід.

Саме тому, каже курдський журналіст, більшість мігрантів вважають за краще померти десь у білоруських лісах, ніж повернутися на батьківщину.

У Мінську Ребін провів кілька тижнів, намагаючись далі прокласти собі шлях до Європи. Проте перетнути кордон йому не вдалося.

Раніше ми також повідомляли про те, як польські силовики зірвали прорив десятків біженців через кордон.