RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Метавсесвіт стає ближчим: компанія Цукерберга показала рукавички віртуальної реальності

Компанія Meta (раніше Facebook), яка планує відкриття власних роздрібних магазинів, представила прототип тактильної рукавички, яка дозволяє користувачам відчувати об'єкти у віртуальній реальності (VR).

Про це розповідає Mail Online.

Рукавичка, представлена Meta Reality Labs, має низку невеликих повітряних порожнин, розташованих уздовж долонь та пальців, які надуваються, створюючи відчуття дотику.

Створення та продаж тактильних рукавичок - частина амбіцій Meta щодо перетворення на "метавсесвіт" - колективний віртуальний спільний простір з аватарами реальних людей. Зараз рукавичка є лише дослідницьким прототипом і не має дати випуску, робота над нею триває.

Очікується, що в майбутньому метавсесвіт буде доступний за допомогою гарнітур віртуальної реальності (VR) та доповненої реальності (AR) та розумних окулярів, і її можна буде використовувати для роботи, освіти, ігор та навіть музичних заходів.

"Щоб забезпечити реалістичне відчуття дотику, тактильній рукавичці необхідні сотні приводів (крихітних двигунів) по всій руці, що рухаються узгоджено таким чином, щоб користувачу відчувалося, що він торкається віртуального об'єкта", - зазначили розробники.

Для управління механізмами Reality Labs створює високошвидкісний мікрорідинний процесор - крихітний мікрорідинний чіп на рукавичці, який контролює повітряний потік, що входить у виконавчі механізми та виходить із них.

Рукавичка, ймовірно, буде одним із кількох фізичних продуктів, які Facebook продаватиме через кілька років, щоб дати можливість споживачам увійти в метавсесвіт.

Раніше "Апостроф" розповідав, що не так з новою назвою Facebook (Meta) і чому над нею сміються.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: