RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

​Наслідки будуть масштабними: G7 пригрозила Росії на випадок вторгнення в Україну

"Група семи" (G7) пригрозила владі Російської Федерації на випадок вторгнення в Україну. Запевняють, що у такому разі на Москву чекатимуть значні наслідки та серйозні втрати.

Про це йдеться у проєкті заяви, текст якої оприлюднив Reuters.

Під час зустрічі в англійському місті Ліверпуль делегати "Групи семи" заявили про свою єдність у засудженні нарощування російських військ поблизу українських кордонів, закликавши Кремль до деескалації.

"Росія не повинна сумніватися, що подальша військова агресія проти України матиме масові наслідки та тяжкі втрати... Ми підтверджуємо нашу непохитну відданість суверенітету та територіальній цілісності України, а також право будь-якої суверенної держави визначати своє майбутнє... Ми підтверджуємо нашу підтримку зусиль Франції та Німеччини у нормандському форматі для досягнення повного виконання Мінських угод з метою врегулювання конфлікту на сході України", – зазначаться у проєкті заяви.

Як пише агенція, за оцінками розвідки США, Російська Федерація наступного року може спланувати наступ на Україну на кількох фронтах, залучивши до 175 тисяч військових.

Натомість Москва заперечує наміри вторгнення, наголошуючи, нібито Захід "охопила русофобія". Влада РФ вважає, що розширення НАТО загрожує Росії, й альянс порушує запевнення, які було дано їй після розпаду Радянського Союзу у 1991 році.

До "Групи Семи" входять: Британія, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Канада, США та представник ЄС.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що американський лідер Джо Байденпообіцяв надати необхідну допомогу Україні для захисту її кордонів від російської агресії.