RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У Єгипті на популярні курорти обрушилися зливи зі снігопадами: відео негоди

Популярні курорти Єгипту зіткнулися з непогодою, багато районів країни, в тому числі прибережне місто Хургада, зазнали проливних дощів, гроз і значного зниження температури.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

За повідомленням Єгипетського метеорологічного управління (EMA), у суботу в кілька районів Великого Каїру, Сінаю, Червоного моря, Мінья, Асьюта пройшли опади у вигляді дощу та снігу.

У 5 єгипетських регіонах у суботу оголосили про закриття шкіл через надзвичайні погодні умови.

За даними Міністерства охорони здоров'я країни, у п'ятницю по всій країні через погані погодні умови троє людей загинули і ще 13 отримали поранення.

Крім того, на популярному курорті Шарм-ель-Шейх через тропічну зливу підтопило номери в готелі. Також зникла електрика і обвалилася стеля.

За словами кримськотатарського журналіста Османа Пашаєва, відпочинок у Хургаді перетворився на пекло.

"Вода в кімнатах була по щиколотку, їй просто нікуди стікати, тому що вся територія обкладена плиткою. У вестибюлі зібралося багато людей, на них обвалилася стеля гіпсокартону", - написав Осман Пашаєв.

Раніше "Апостроф" писав, що європейські синоптики заявили, що Новий рік-2022 у багатьох країнах ЄС став найтеплішим за всю історію. Температура повітря досягла позначок, які зазвичай фіксують у квітні.