RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Канада виплатить 100 млн доларів сім'ям жертв аварії літака МАУ в Ірані: подробиці рішення суду

Суд Онтаріо в Канаді присудив 107 мільйонів канадських доларів (близько 84 млн доларів США) плюс відсотки сім’ям шести людей, які загинули в катастрофі рейсу 752 "Міжнародних авіаліній України" майже два роки тому.

Про це повідомляє CBC.

Рішення було ухвалено після того, як у травні 2021 суддя Вищого суду Онтаріо Едвард Бєлобаба визнав, що знищення авіалайнера у Тегерані було навмисним терактом.

Нагадаємо, що Корпус вартових ісламської революції Ірану збив повітряне судно 8 січня 2020 року, внаслідок чого загинули всі 176 осіб на борту, зокрема 55 канадців та 30 резидентів країни.

Адвокат Марк Арнольд заявив, що шестеро родичів, яким присудили компенсацію, втратили подружжя, братів і сестер, дітей, племінниць і племінників. Вони подали цивільний позов проти Ірану та інших офіційних осіб, які, на їхню думку, винні у катастрофі.

Рішенням від 31 грудня Бєлобаба визначив компенсацію у розмірі 100 мільйонів канадських доларів, які мають бути поділені між шістьма потерпілими. Крім того, членам сім'ї присудили ще 1 мільйон канадських доларів (близько 787 205 доларів США) за втрату керівництва, догляду та спілкування, а також 6 мільйонів канадських доларів (близько 4 млн 725 тис. доларів США) за біль та страждання.

Арнольд пообіцяв докласти зусиль, щоб арештувати іранські активи в Канаді та за кордоном, згадавши нафтові танкери, щоб виплатити заборгованість постраждалим сім'ям.

Раніше ми писали, що у судовому засіданні у справі знищення пасажирського українського літака в Тегерані були присутні десять військовослужбовців – підозрюваних "різних рангів".