RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

"Російське НАТО" почало виконання завдань Казахстану

В охоплений протестами Казахстан прибула перша група військових в рамках рішення Організації договору колективної безпеки, яку неофіційно йменують "російським НАТО". Військове втручання інших країн відбувається на запит чинної казахської влади.

Про це повідомляється в офіційному сповіщенні ОДКБ.

Йдеться про військових від Російської Федерації. У складі Колективних миротворчих сил ОДКБ - підрозділи, а також військові частини Повітряно-десантних військ. Російської частини "миротворчого контингенту" у Казахстан доставляють літаки військово-транспортної авіації ПКС РФ.

"Передові підрозділи з його складу вже приступили до виконання поставлених завдань", - сказано в повідомленні.

Як очікується, у Казахстан також прибудуть військові з Білорусі, Вірменії, Киргизстану та Таджикистану.

У повідомленні зазначається, що ключовим завданням військових стане охорона важливих державних та військових об'єктів, а також допомога тамтешнім силовикам у стабілізації ситуації в країні з "поверненням у правове поле".

Telegram-канал Сигнальна Ракета повідомляє, що перша група російських військових в Алмати проходить відпрацювання і протягом кількох годин збирається розпочати чергування у місті.

Варто зауважити, що контингенти інших країн незначні - налічується буквально десятки військових. За інформацією Telegram-каналу Оrda_kz, Вірменія відправила близько 70 військових в Казахстан, а за даними Telegram-каналу Кushtay, Таджикистан відправить 200 своїх військовослужбовців.

Є інформація, що Киргизія відмовилася від відправлення свого військового контингенту. Киргизькі війська у разі відправки до Казахстану у складі місії ОДКБ не протистоятимуть протестувальникам, заявив речник президента країни.

Повідомляється, що військові частини поблизу Алмати приведені у високу бойову готовність.

ОДКБ ухвалила рішення про військову інтервенцію в Казахстан на запит чинної казахської влади минулої ночі, з 5-го на 6 січня.

Більше про те, що відбувається в країні, читайте на сайті "Апостроф": Протести в Казахстані: онлайн трансляція та всі подробиці