RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Основну місію завершено: Токаєв назвав дату виведення путінських "миротворців" з Казахстану

У Казахстані, який охопили протести з початку цього року, завершилась основна місія "миротворчих сил" країн Організації договору про колективну безпеку. Через два дні розпочнеться поетапне виведення військ.

Про це оголосив у парламенті президент цієї країни Касим-Жомарт Токаєв, інформує Telegram-канал Оrdа.

За його словами, на процес виведення силовиків піде не більше десяти днів.

"Основну місію миротворців ОДКБ завершено. Через 2 дні почнеться їхнє виведення", - наголосив він.

Також Токаєв повідомив про плани відновлення Алмати, а спеціальній слідчій оперативній групі доручив зайнятися розслідуванням заворушень. Окрім того, розповів про наміри поповнення військової техніки та всього необхідного у найкоротші терміни. За його словами, першим пріоритетом в країні стане реформа правоохоронної системи.

5 січня 2022 року через масові протести у Казахстані президент країни звернувся до ОДКБ допомогти "подолати терористичну загрозу". Організацією було відправлено у Казахстан колективні "миротворчі сили". Загалом - понад дві тисячі "миротворців". Зокрема, від РФ прибули підрозділи повітряно-десантних військ.

Як писав раніше "Апостроф", 10 січня Україна вперше офіційно відреагувала на протести у Казахстані: у зовнішньополітичному відомстві заявили, що засуджують насильство та пильно стежать за розвитком ситуації.