RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

У нас є де ховати агресора: президент Польщі відповів на погрози Росії

Польський президент Анджей Дуда відреагував на погрози Росії, заявивши, що поляки твердо стоятимуть на захисті своєї батьківщини.

Як пише Європейська правда, про це лідер європейської країни заявив інформаційному телеканалу TVP info.

Дуда відреагував на ядерні загрози РФ про "знищення Варшави за 30 секунд".

"У Польщі є приказка: "не лякай, не лякай... (бо сам у штани накладеш) - nie strasz, nie strasz, bo się zesrasz). Ми – нація, яка хоче жити у світі. Ми нація, котра ні на кого не нападала, особливо за останнє століття. Ми завжди хотіли жити у мирі. Якщо хтось нападав, то нападали на нас", - заявив президент, додавши, що Польща хоче жити у світі.

Дуда нагадав, що його країна зуміла вирватися з-під залізної завіси, повернути суверенітет, незалежність, економічну свободу, щоб жити комфортно, розвиватися, багатіти, досліджувати світ та бути громадянами світу.

"Ми хочемо, щоб так тривало. Це наше прагнення – як суспільства та нації. Ми неагресивні і не хочемо ні на кого нападати", – продовжив польський лідер.

Водночас, він підкреслив: "Але ми маємо готуватися до того, що хтось на нас нападе. Якщо хтось хоче напасти на нас, чи то з півночі, чи зі сходу, чи з будь-якого іншого боку, він має враховувати, що ми твердо стоятимемо на захисті своєї батьківщини».

Дуда запевнив, що Польща є досить великою, "щоб було де ховати агресорів".

Заява президента стала відповіддю на погрози в ефірі пропагандистських каналів РФ, що у разі участі Польщі у миротворчій місії в Україні їм варто очікувати на ядерну атаку.

Польща готова відповісти ворогові не лише на словах. Раніше в цій європейській країні ухвалили рішення вдвічі збільшити чисельність армії через війну РФ проти України.