RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Розіграв саморобну чашу: британський підліток зібрав 300 тисяч доларів для дітей України

12-річний британський підліток Габріель Кларк створив саморобну "Чашу для України", на якій є дві лінії - жовта та синя - вони символізують український прапор, та виставив її на лотерею, сказавши, що отримані кошти підуть на допомогу дітям України. На лотереї зібрали понад 287 тисяч доларів.

Про це повідомляють у Sky News.

Габріель сподівався зібрати хоча 8 тисяч доларів на заклик "Врятувати дітей", однак дуже швидко саморобна чаша із жовто-синіми лініями стала вірусною в соціальних мережах. Тисячі людей взяли участь у розіграші, і вже сьогодні випадковим чином обрали переможця, який отримає "Чашу для України".

За 48 годин лотереї юний британець збільшив кількість своїх підписників із 6 тисяч до 227 тисяч, які зробили свої внески на загальну суму 287 тисяч доларів.

До того ж "Чаша для України" Габріеля Кларка отримала велику підтримку в Інтернеті від громадськості та знаменитостей, включаючи Стівена Фрая та актора Джейсона Айзекса, який зіграв Люціуса Мелфоя у "Гаррі Поттері".

У публікаціях в Instagram та Twitter Габріель та його батько подякували донорам, які допомогли підтримати лотерею. На відео 12-річний хлопець сказав: "Я не можу нічого сказати, крім спасибі".

"Тож дякую вам, добрі люди Twitter, за все, що ви зробили. Ваша великодушна щедрість засяяла світло в ці темні часи і змінила життя молодих людей – не в останню чергу Габріеля", - написав його батько.

Раніше принц Гаррі та Меган Маркл підтримали українську команду на відкритті Ігор нескорених у Гаазі та привітали їх патріотичним гаслом "Слава Україні!".