RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Простояв один день: у Бєлгороді пам'ятник "бабусі з червоним прапором" прибрали з незвичайної причини

У російському Бєлгороді демонтували пам'ятник "українській бабусі з радянським прапором". Він простояв біля кінотеатру "Перемога" лише один день.

Про це пише російське видання "Медуза", посилаючись на мерію Бєлгорода.

У мерії заявили, що вирішили скульптуру перемістити, зараз шукають для неї нове місце.

За словами мера міста Антона Іванова, після встановлення пам'ятника жителі почали залазити на нього. Скульптуру поставлять там, де з цим "символом" люди не матимуть контакту.

Як пишуть російські ЗМІ, пам'ятник бабусі - пластиковий, його подарувала одна із фірм, яка займається виробництвом промислового пластику.

Відео, на якому українських військових зустрічає бабуся із радянським прапором, швидко підхопили російські пропагандисти. З відео зрозуміло, що бабуся переплутала українських військових з російськими і розповіла їм, що дуже чекала та "молилася за Путіна і за весь народ". Український військовий дав їй продукти, а потім кинув червоний прапор на землю і наступив на нього. Після чого жінка сказала, що не хоче продуктів, бо він став на "прапор, за який її батьки гинули". Український військовий пояснив, що наступив на прапор, бо росіяни прийшли в його дім.

Після цього в Росії масово почали виходити сюжети про "українську бабусю", стали називати "символом підтримки Росії".

Примітно, що росіяни навіть не встановили, що це за бабуся і звідки вона, звучать різні версії.

Раніше ми писали про те, що російська пропаганда ллється настільки стрімким потоком, що в Росії всерйоз переконані, що Путін воює з НАТО, а війну розпочала Україна чи сам Альянс.