RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

Всі новини

Провісник апокаліпсису: на Шрі-Ланці спалахнули криваві заворушення, відео

На Шрі-Ланці протести через економічну кризу переросли у цілковитий хаос. Люди не тільки нищать все на своєму шляху, грабують, а й влаштували полювання на чиновників та багатіїв.

Про це повідомляє Telegram "Адвокат Права".

Зазначається, що під час протесту було вбито понад дві сотні осіб.

"Розлючений натовп витягує з машин людей, б'є, грабує. Йде полювання на чиновників та просто забезпечених людей. У світі розпочалося попередження апокаліпсису?", - йдеться у дописі.

Акції протесту на Шрі-Ланці тривають вже кілька місяців. Останнім часом вони супроводжувалися заворушеннями та підпалами. ЗМІ пишуть про сотні загиблих та постраждалих, вогонь знищив близько 60 машин та більше сотні будівель.

Країна зіткнулася з дефіцитом імпортованих продуктів харчування, пального та медикаментів. Експерти стверджують, що Шрі-Ланка переживає найсерйознішу кризу з часів отримання незалежності від Британії, з 1948 року.

Влада Шрі-Ланки на тлі протестів змушена розмістити на вулицях столиці військову техніку та силовиків.

Раніше ми писали, що вторгнення країни-терориста Росії в Україну завдало потужного удару по товарних ринках усього світу, внаслідок чого почалися зміни у моделях торгівлі, виробництва та споживання. За прогнозами Світового банку, ціни на енергоносії, продовольство та низку інших товарів будуть на рекордно високому рівні до кінця 2024 року.

Також повідомялося, що російські туристи зробили замах на Шрі-Ланку, розмалювавши паркан провокаційними написами. Однак і там отримали відповідь від українців.