RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Сусідка України заборонила показ російської пропаганди

Президентка Молдови Мая Санду заборонила в країні показ російських новинних, аналітичних програм та військових фільмів виробництва країни-терориста РФ та інших країн, що не ратифікували Конвенцію про транскордонне телебачення. Санду підписала відповідний закон.

Читайте також: "Брудні інфобомби": як Росія підриває єдність Заходу у підтримці України

Про це повідомила глава Ради з питань телебачення і радіо Молдови Ліліана Віцу.

За її словами, з наступного тижня закон вступить у дію, а російська пропаганда каратиметься набагато серйозніше: ЗМІ, які просувають російські наративи та дезінформують населення, отримають санкції від накладення штрафів до позбавлення права транслювати рекламу.

"Закон був промульгований і наступної п'ятниці, ймовірно, буде опублікований в Monitorul oficial і набуде чинності. Встановлюється поняття дезінформації, що передбачає набагато жорсткіші санкції... У разі дезінформації буде надано право позбавлення права на ліцензії на строк до 7 днів, і це може статися і в період виборів, дуже важливий період, коли ми спостерігаємо велику кількість дезінформації", - наголосила Ліліана Віцу.

Зараз політичні чи військові новини та передачі з країн, котрі не ратифікували Конвенцію про транскордонне телебачення, включно з РФ, заборонені відповідно до рішення Комісії з надзвичайних ситуацій.

З набуття чинності закону про інформаційну безпеку такі медіапродукти більше не будуть показуватися в ефірних мережах навіть після закінчення терміну дії надзвичайного стану в Молдові.

Голова Ради з питань телебачення і радіо Молдови переконана, що у зв'язку з повномасштабною війною РФ проти України, влада змушена вживати заходів щодо закордонної пропаганди, зокрема російської.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські пропагандисти не можуть домовитися між собою, як брехати за єдиним сценарієм.