RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Комплекс мачо": у Британії пояснили бажання Путіна воювати проти України

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес вважає, що Путін принизив країну-агресора Росію в очах усього світу через його прагнення до окупації України та погрози ядерною зброєю, що пояснюється "комплексом мачо" у російського диктатора.

Про це він заявив в етері британської радіостанції LBC.

Путінське бажання вести кровопролитні війни, зокрема, повномасштабну війну проти України, продиктовані так званим "синдромом маленького чоловіка", яким можна "пояснити погляд Путіна на себе та на навколишній світ". За словами Воллеса, цей синдром в російського диктатора є в надлишку.

Очільник Міноборони Великої Британії самокритично зауважив, що якби він керував повномасштабним вторгненням настільки катастрофічно, як це робить Путін, то його б звільнили з посади, а уряд Британії повалили.

"Українці перемагають. Війська РФ зазнають величезних втрат — понад 25 тисяч росіян убито (станом на 30 червня убито більше 35 тисяч, - ред.), агресор провалив усі основні цілі. Зараз їхні завдання зводяться до завзятого просування на кілька сотень метрів кожні кілька днів із величезними витратами у невеликій частині східної України", - пояснив ситуацію Воллес.

Також він додав, що "Путін принизив Росію в очах усього світу".

Водночас на тлі російської агресії Велика Британія збільшує витрати на оборону країни. За інформацією від очільника Міноборони ВБ, у країні є 79 тисяч навчених військовослужбовців.

"Росія стала більш небезпечною для Заходу. До кінця десятиліття загроза зросте, до 2024 року варто подумати про збільшення видатків на оборону. Світ став небезпечнішим, необхідно думати про важливість захисту нашого життя", - наголосив Воллес.

Раніше "Апостроф" писав, як прем'єр-міністр Великої Британії Джонсон і прем'єр-міністр Канади Трюдо поглузували з відомої фотографії російського диктатора Путіна, на якій він гордо сидить на коні з оголеним торсом, що в черговий раз доводить наявність "комплексу мачо" в російського диктатора.