RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В Шрі-Ланці протестувальники взяли штурмом резиденцію президента і викупалися там у басейні: відео

У Шрі-Ланці, яку охопила економічна криза, велика кількість протестувальників прорвалася через поліцейські барикади та взяла штурмом резиденцію президента Готабая Раджапакса в столиці країни місті Коломбо. У п'ятницю в місті було введено комендантську годину.

Про це повідомляє місцеве видання Adaderana.

Президенту вдалося залишити будинок перед його захопленням, охорона перевезла його у безпечне місце.

За словами експосла Шрі-Ланки в РФ Удаянгі Віратунгі, а також за інформацією низки ЗМІ, президент, ймовірно, вже вилетів із країни літаком.

Після захоплення резиденції з'явилося відео моменту штурму, а також zr протестувальники купаються в басейні, розташованому на її території.

У ході масових протестів поліція застосувала сльозогінний газ та водяні гармати для розгону протестувальників. Постраждали десятки учасників акції та 2 поліцейських. Багато людей приїхали на протести з усього острова, частина протестувальників прийшла пішки через скасовані поїзди.

У Шрі-Ланці люди протестують із березня. Відставки президента, окрім більшості молоді, вимагають також організації буддійських ченців, католицькі священники та правозахисні організації. Декілька депутатів парламенту відправили президенту звернення з вимогою піти з посади.

Варто зазначити, що у липні у відставку пішов глава уряду, старший брат президента Махінда Раджапакса.

Як повідомляв "Апостроф", через пандемію коронавірусу в Шрі-Ланці занепав туризм, що призвело до фінансових і гуманітарних проблем.