RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Іран передав РФ сотні БПЛА - AP

Іран, незважаючи на попередження Сполучених Штатів Америки, передав Росії "сотні" безпілотників, які агресор використовує у повномасштабній війні проти України.

Про це пише агентство Associated Press, посилаючись на анонімних представників західної розвідки.

Більше читайте на сайті "Апостроф": Співдружність ізгоїв: чи допоможуть Кремлю іранські безпілотники

Вони зазначають, що поки не можна точно сказати, чи почала Росія застосовувати ці безпілотники на території України, але вони перебувають у робочому стані та готові до використання.

Associated Press пише, що така інформація з'явилася на тлі переговорів про поновлення ядерної угоди з Іраном від 2015 року, з якої Америка вийшла у 2018 році. Противники переговорів кажуть, що скасування санкцій проти Ірану, яке буде результатом повернення до угоди, дозволить РФ посилити військові дії в Україні та обійти санкційні обмеження, експортуючи нафту та інші енергоносії через Тегеран.

Крім того, за інформацією колумніста The Washington Post Девіда Ігнатіуса, країна-окупант, швидше за все, отримала від Ірану безпілотники Shahed. Той факт, що Москві довелося піти на домовленності з Іраном, означає, що у агресора зараз дуже серйозні труднощі з постачанням зброї. Представники розвідки наголошують, що Росія не довіряє лідерам Ірану та виступає проти ядерних амбіцій країни. Спочатку Путін не хотів просити про допомогу у цієї країни, але, швидше за все, вибору просто не залишилося.

Ще одним свідченням того, що РФ зараз дуже серйозні проблеми зі зброєю, те, що вона закуповує безпілотники, які повільно літають, тому є легкою мішенню.

Разом з тим, гендиректор компанії Baykar заявив про те, що вони не мають наміру продавати легендарні безпілотники Bayraktar до Росії ні за які гроші.