RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Звільнення героїв "Азовсталі" та нові удари по базах окупантів: хроніка війни 22 вересня

Вже 211 день з початку повномасштабного вторгнення військ РФ українська армія дає жорстку відсіч окупанту. Українські військові продовжують завдавати ударів по позиціях окупантів у різних напрямках, причому ворог не може просунутися на жодному з них.

Пізнього вечора 21 вересня стало відомо, що з полону росіян звільнили понад 200 українських захисників, серед яких командири "Азова".

"Апостроф" продовжує стежити за тим, що відбувається в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 20 вересня


23:30 Ватажок т.зв. "ДНР" Денис Пушилін заявив, що ситуація на півночі "республіки" вкрай складна і надходять тривожні сигнали, що ЗСУ згрупували досить серйозні сили. На його думку, можливий контрнаступ ЗСУ.

22:25 Президент Володимир Зеленський звернувся до українців та світу з нагоди закінчення 211 доби війни з Росією:

"Объясню русским по-русски, что происходит.

55 тысяч российских солдат погибли на этой войне за полгода. Десятки тысяч ранены, искалечены. Хотите больше? Нет? Тогда протестуйте. Боритесь. Убегайте. Или сдавайтесь в украинский плен. Это – варианты для вас, чтобы выжить.

Російське рішення про мобілізацію – це відверте визнання того, що їхня кадрова армія, яку десятиліттями готували до загарбання чужого, не витримала й посипалась. І тепер через мобілізацію війна Росії проти України для більшості громадян РФ – це не щось там на ТБ чи в інтернеті, а те, що ввійшло в кожен російський дім", - подчеркнул украинский лидер.

22:10 Сьогодні ввечері на Миколаївщині воїнами зенітної ракетної Одеської бригади Повітряне командування "Південь" двома зенітними керованими ракетами збито одразу чотири російські дрони-камікадзе "Shahed-136" іранського виробництва.

21:25 У місті Нова Каховка на Херсонщині вибухи. Влучання по скупченню рашистської техніки.

21:10 Місто Лиман Донецької області знаходиться у напівоточенні ЗСУ. Для росіян це ситуація критична, адже з падінням Лимана вони втратять величезну територію і наступним буде пункт оборони Сватове на Луганщині, бо далі їм закріпитися буде ніде. Про це заявив військовий експерт Олег Жирохов в ефірі Апостроф TV.

20:35 Україна зажадала в Ізраїлю розвіддані про будь-яку військову підтримку Іраном армії РФ. Йдеться про передачу ЗС РФ бойових дронів іранського виробництва Shahed-136, повідомляє Axios з посиланням на високопосадовців ізраїльських чиновників.

20:00 Активізувалась робота щодо підготовки та проведення т.зв. “референдуму” на захоплених територіях України. У населених пунктах Херсонської області представники російської окупаційної влади під приводом розподілу гуманітарної допомоги намагаються отримати від місцевих жителів їх особисті дані. Триває формування так званих “виборчих комісій”, повідомляє штаб ЗСУ.

19:10 У місті Старобільськ Луганської області окупаційна влада заборонила місцевому населенню залишати місто з 23 по 27 вересня. Окупанти створюють озброєні групи для обходу помешкань та примусу людей брати участь у т.зв. “референдумі”. Проводиться підготовка до зйомок пропагандистськими ЗМІ сюжетів про таку собі “активну участь місцевих мешканців у голосуванні”.

18:20 На тимчасово захопленій території Запорізької області місцевим жителям за надання паспортних даних та отримання громадянства РФ обіцяють грошову винагороду і побутові прилади.

17:30 Липецька область РФ, батьки прощаються з мобілізованими на війну в Україні. Плачуть, але мовчать. А місцевий батюшка благословляє.

У регіонах РФ протестних настроїв – по суті немає. Схоже, їх усе влаштовує.

16:40 З 11-тисячного селища Ноглики на Сахаліні сьогодні відправили залізницею два вагони мобілізованих громадян.

15:50 Рашистські воєнкори волають: після взяття Дробишевого українці прорвали фронт й обходять район Лимана з тилу.

15:07 Засекречений сьомий пункт указу глави Кремля Володимира Путіна містить інформацію про обсяг мобілізації у РФ. На військову службу можуть призвати мільйон росіян, пишуть російські ЗМІ.

14:24 У четвер, 22 вересня, окупанти перестали випускати чоловіків віком з 18 до 35 років у бік Запоріжжя на блокпості у Василівці.

13:30 Українські військові знищили чергову міну ворожу, яку винесло на берег моря. Захисники показали процес роботи.

12:45 Мінімум 5 людей загинули під час обстрілу Донецька, — т.зв. «мер» міста Кулемзін

11:50 Необхідно зробити все для повернення до переговорів щодо вирішення конфлікту в Україні. Таку заяву зробив президент Франції Еммануель Макрон.

При цьому додав, що його країна хоче, "щоб Україна чинила опір і відновила свій суверенітет".

11:26 Заборонили своїм громадянам воювати проти України Казахстан, Узбекистан та Киргизстан – пише Anadolu.

10:30 Наслідки нічного удару по Миколаєву

10:01 У Мелітополі, підконтрольному РФ, повідомляють про гучний вибух у районі Центрального ринку. Інформація потребує підтвердження.

9:30 Про збитого безпілотника в Джанкої повідомляють російські Tg-канали.

9:00 З ранку в четвер, 22 вересня, з 7:22 до 7:25, російська армія завдала ракетного удару по Запоріжжю. Під час повітряної тривоги у місті прогриміло кілька вибухів. Внаслідок обстрілу одна людина загинула.

8:55 Українські військові продовжують контрнаступальні операції у бік Лимана на Донбасі та Херсонській області. Тим часом, росіяни стягують додаткові сили на лінію фронту в Запорізькій області.

08:00 Минулої доби українські захисники відбили атаки противника в районах населених пунктів Зайцеве, Одрадівка та Новомихайлівка.

Авіація Сил оборони завдала 41 удару по ворожих позиціях.

Були вражені:

  • 21 район зосередження живої сили та військової техніки противника,
  • 4 опорні пункти,
  • 15 позицій зенітних ракетних комплексів.

Ракетні війська та артилерія за минулу добу завдали вогневої поразки по 24 об'єктах супротивника.

Були вражені:

  • 4 пункти управління різного рівня,
  • 4 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки,
  • 7 складів боєприпасів та ПММ.