RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

"Україна проти небаченого зла": що Ріші Сунак обіцяє у боротьбі з Росією

Новим прем'єр-міністром Великої Британії став екс-міністр фінансів Ріші Сунак. Очільник Консервативної партії виступає за подальшу співпрацю з Україною та підтримку українців у війні з Росією.

"Апостроф" згадує, що Сунак говорив про Україну.

У липні 2022 року Ріші Сунак вже боровся за крісло прем'єра із тодішньою міністеркою закордонних справ Ліз Трасс, яка нещодавно пішла з посади прем'єр-міністра. У той час Сунак постійно наголошував на необхідності подальшої підтримки Україні та захоплювався хоробрістю українців.

"Президент Зеленський, хоробрі громадяни України, не сумнівайтеся, що б не трапилося тут найближчими тижнями, Сполучене Королівство залишиться вашим найсильнішим союзником. Я посилюватиму нашу політику тотальної підтримки України, яку так вміло проводив Борис Джонсон", — зазначив він в інтерв’ю виданню The Sun.

У цій же розмові Сунак, засуджуючи вторгнення Путіна в Україну, назвав дії Кремля "злом, якого в Європі не бачили з часів Другої світової війни", та наголошував, що "вся наша свобода залежить від перемоги України". А також пообіцяв, що Консервативна партія об’єднається у свої підтримці України.

Більше того, сподіваючись на перемогу, він пообіцяв, що його перша закордонна поїздка буде до Києва, щоб особисто запропонувати свою повну підтримку героїчній українській владі.

Із самого початку військових дій Сунак, який на той час був міністром фінансів, також публічно висловлював підтримку Києву. На дебатах з Ліз Трасс, під час літньої прем'єріади у Великій Британії, тодішній кандидат заявляв, що за його каденції Британія "ввела один із найсильніших наборів економічних санкцій, що коли-небудь бачив світ", і підтримала Україну зброєю.

Він також обіцяв у разі перемоги прискорити ухвалення законів, які дозволять встановити контроль над нерухомістю російських олігархів та продати її, використовуючи додаткові гроші, щоб відправити на передову в Україну ще більше зброї та техніки.

Як повідомляв "Апостроф", обрання Ріші Сунака новим прем'єр-міністром Великої Британії ніяк не вплине на подальшу підтримку України з боку Сполученого Королівства.