RU  UA

Наскільки сильна позиція України у переговорах із Росією: прогноз американського депутата

Україна завдяки перемогам ЗСУ й міжнародній підтримці перебуває у сильній позиції, і саме тому лише українська сторона вирішуватиме, коли та за яких умов провести переговори з Росією.

Про це в етері Апостроф TV розповів американський депутат окружних зборів округу Рок у штаті Вісконсін Юрій Рашкін.

Країна-терористка РФ зацікавлена в переговорах з Україною, оскільки ЗСУ перемагають російських окупантів на фронтах повномасштабної війни, а Київ - на дипломатичному фронті.

Читайте також: Коли буде звільнено Крим і закінчиться війна: у Міноборони дали оптимістичний прогноз

"Мені здається, що Україні треба звикати до того, що вона у сильній позиції. Так, на Україну напали. У неї була потужна підтримка, хоча я розумію, що цього недостатньо. Але це в порівняння з тією підтримкою, якої немає у Росії, плюс фактор її економіки, що стрімко зменшується. На Заході вже обговорюють, скільки ще нещасна, зголодніла армія орків зможе протриматися. У цей час Україна звільнила Херсон і продовжує доблесно боротися за свою територію. Тому ми бачимо, що зараз Путін дуже зацікавлений у цих переговорах, а Україна виступає в ролі такого собі водія за кермом у цій ситуації", - наголосив американський депутат.

За його словами, в адміністрації президента США Джо Байдена зазначили, що не обговорюватимуть Україну без України, однак зроблять усе, аби посилити позицію Києва й на полі бої, і за столом переговорів. Водночас зараз там бачать, що Путін абсолютно не готовий до реального урегулювання ситуації мирним шляхом.

"Йому сказали, щоб він перестав махати і брязкати ядерною зброєю. І що він робить після цього? Він повертається до того, що може статися якийсь "нещасний випадок", і звинувачує Україну в підготовці "чогось" на Запорізькій АЕС. Тобто з Путіним не можна домовитись. Він це доводить щодня. Тому жодна розумна людина наразі не готова до переговорів з Путіним. Ми чекаємо, коли в Росії зміниться влада... Після Путіна можуть бути різні варіанти", - додав Рашкін.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін не готовий віддати Крим, але є умови – американський депутат