RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Коли буде звільнено Крим і закінчиться війна: у Міноборони дали оптимістичний прогноз

Заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов заявив, що Збройні Сили України зможуть повернути окупований Росією Кримський півострів вже на початку цієї зими.

Про це він розповів в інтерв’ю Sky News.

Читайте також: Крим повернеться в Україну швидше, ніж думають - Рефат Чубаров

За прогнозами Гаврилова, українські захисники можуть повернути Крим під контроль України вже до кінця грудня 2022 року. Водночас війна може закінчитися вже до весни.

Він зазначив, що звільненню півострова може допомогти те, що відомо як "чорний лебідь", тобто непередбачувані явища, що значно вплинуть на ситуацію.

"Я думаю, що Росія може зіткнутися з "чорним лебедем" у своїй країні, всередині Росії, і це може сприяти нашому успіху із Кримом", - сказав заступник міністра оборони України.

Гаврилов також додав, що переговори з Кремлем відбудуться лише після повного відходу Росії з території України, у тому числі з Криму та Донбасу.

"Всередині суспільства в Україні є рішення, що ми йдемо до кінця. Не має значення, який сценарій лежить на столі. Люди заплатили багато крові, багато зусиль за те, чого ми вже досягли, і всі знають, що будь-яка затримка або заморожений конфлікт – це лише продовження цієї війни проти існування України як нації", – пояснив він.

Нагадаємо, колишній командувач військ США в Європі, генерал у відставці Бен Ходжес прогнозує, що операція ЗСУ щодо звільнення Криму від окупації Росією розпочнеться у січні-лютому 2023 року.