RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Вбити Лукашенка: західні аналітики розкрили "білоруський" план Кремля

Кремль планує ліквідувати самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, щоб отримати контроль над ЗС РБ і змусити білоруських військових взяти участь у повномасштабній війні проти України.

Про це повідомили аналітики Інституту досліджень глобальних загроз та демократії Роберта Лансінга.

Джерела у російському військовому керівництві свідчать, що Кремль вирішив діяти радикально у питанні залучення білоруської армії до повномасштабної війни.

Читайте також: Загроза атаки на Україну з Білорусі: наскільки реальним є сухопутний сценарій і який план у Кремля

І на випадок невдалого замаху на життя Лукашенка, і на випадок вдалого країна-терористка РФ представить сфабриковані "докази" про нібито "причетність України й Польщі під керівництвом розвідки НАТО", щоб дати формальний привід для втягнення білоруських військ у війну.

За інформацією аналітиків, російський диктатор Путін дав вказівку своїй розвідці найближчим часом опрацювати сценарій із замахом на Лукашенка або ж зробити імітацію для залякування останнього. У такий спосіб Кремль відчайдушно намагається змусити нелегітимного білоруського президента віддати наказ про участь у повномасштабній війні на боці Росії.

Разом з цим штаб ГРУ РФ розглядає варіант вбивства Лукашенка, після чого його посаду б обійняв чинний генеральний секретар ОДКБ Станіслав Зась, який абсолютно лояльний до країни-терористки РФ і перебуває під контролем ГРУ.

Як відомо, ще у червні аналітики зазначали: РФ хоче, щоб білоруська армія виступила на боці російських окупантів у повномасштабній війні проти України, а також прагне поглинути Білорусь, позбавивши її суверенітету.

Найімовірніше, зараз Кремль планує об'єднати дві армії під своїм керівництвом, що фактично б позбавило Лукашенка можливості керувати країною. Це б також означало початок процесу повного поглинання Білорусі Росією. Такі перспективи і мотивують Лукашенка напряму взяти участь у війні, і стримують, оскільки він може втратити владу.

Варто ще зважати на те, що російські війська вже розміщені в Білорусі, там можуть бути й диверсійні групи. Таким чином, ризик втрати Лукашенком своєї посади й заміни його на чергову російську маріонетку надзвичайно високий.

"Росія, швидше за все, влаштує збройні провокації в Білорусі, щоб підштовхнути Лукашенка до вступу у війну. Але страх втратити владу залишиться для нього головною перешкодою на шляху до цього кроку. Останні повідомлення від джерел у Москві підтверджують попередні висновки аналітиків інституту на користь драматичного сценарію для Олександра Лукашенка", - резюмували аналітики Інституту.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як на Волині будують стіну на кордоні з Білоруссю.