RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

"Ідеологічно правильні": що відомо про імена дітей у КНДР

У Північній Кореї батьків все частіше змушують міняти імена дітей на "ідеологічно правильні". В іншому випадку їм може загрожувати штраф.

Про це Radio Free Asia анонімно розповіли місцеві жителі.

Читайте також: Путін звернувся за допомогою до Північної Кореї, але Кім Чен Ін принизив його - Mirror

Жителі розповіли про те, що влада вимагає змінювати імена відповідно до стандартів, що вимагає держава. Останнім часом північнокорейці почали називати своїх дітей ніжнішими, що надихають іменами, які легше вимовляти. Наприклад, - А Рі (улюблена), Со Ра (раковина)та Су Мі (суперкрасуня).

Але останнім часом влада Північної Кореї припиняє цю тенденцію, вимагаючи від громадян з м'якшими іменами змінювати їх на більш ідеологізовані. Останнім часом людей з іменами, у яких немає кінцевої приголосної, вимагають до кінця року додати до свого імені політичний сенс, щоб відповідати революційним стандартам.

Жителі цієї країни мають називати дітей, зокрема, так - Чунг Сім (вірність), Чонг Іль (пістолет), Пок Іль (бомба) або Уй Сонг (супутник). Якщо вони відмовляться від цього, будуть покарані штрафами.

"Наказ судової влади про негайну зміну антисоціалістичних прізвищ підкреслювався на кожних зборах мешканців з жовтня” , - розповідають на умовах анонімності місцеві жителі.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" називав чотири "найпроклятіші" жіночі імені, які перетворюють життя своїх власників на суцільну "чорну смугу".