RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

Всі новини

Рішення за Сенатом: у США зробили крок до визнання дій РФ геноцидом проти українського народу

Менш ніж місяць тому Парламентська асамблея НАТО визнала Росію державою-терористом, а тепер у Комітеті Сенату США із закордонних справ схвалили резолюцію про визнання дій Росії в Україні геноцидом українського народу.

Про це заявив співавтор резолюції, сенатор від Демократичної партії Бен Кардін, інформує "Європейська правда".

Читайте також: У Нацасамблії Франції закликають розслідувати в Гаазі удари РФ по інфраструктурі, як військові злочини

За його словами, злочини, які скоюються проти українського народу в ході незаконної та неспровокованої війни Путіна, суперечать численним міжнародним конвенціям і можуть бути охарактеризовані лише як геноцид.

"Український народ продемонстрував свою рішучість і здатність відбивати постійні атаки, але безневинні життя продовжуватимуть гинути, поки Росія не зрозуміє наслідків своїх огидних дій. Відповідальність має настати", - наголосив він.

Після того, як ухвалу схвалять у профільному комітеті, вона ймовірно буде винесена на голосування до Сенату. Дату голосування має визначити лідер демократичної більшості Чак Шумер.

Раніше ми писали, що Депутати Європейського парламенту виступили із заявою, яка визначає Голодомор в Україні 1932-1933 роком геноцидом українського народу, і закликали держави-члени ЄС підтримати таке визнання.