RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

КНДР атакувала дронами Південну Корею: Сеул підняв винищувачі

У понеділок, 26 грудня, безпілотники КНДР перетнули кордон повітряного простору Південної Кореї – тривожно підняли винищувачі, ударний гелікоптер і засоби ППО для їх перехоплення.

Про це повідомляє агентство Yonhap із посиланням на офіційного представника Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї.

Читайте також: Путін звернувся за допомогою до Північної Кореї, але Кім Чен Ин принизив його - Mirror

Зазначається, що низка невідомих об'єктів була зафіксована південнокорейськими військовими в Сеулі в прикордонному районі Кенгідо, о 10:25 за місцевим часом.

БПЛА перетнули військову демаркаційну лінію, що розділяла дві Кореї, і були помічені відразу на кількох локаціях — зокрема, на околицях Сеула, що викликало владу Південної Кореї особливу тривогу.

Після цього в прикордонних регіонах влада зупинила всі цивільні рейси та випустила винищувачів та гелікоптерів для перехоплення північнокорейських дронів. Крім того, був задіяний легкий штурмовик КА-1, але він з невідомої причини розбився приблизно за 140 км на схід від Сеула. Обидва пілоти успішно катапультувалися.

Влада Південної Кореї називає безпілотників із КНДР прямою загрозою безпеці країни. У Сеулі припускають, що вони можуть використовуватися як шпигуни, так і для потенційних атак проти південної частини півострова.

Раніше ми писали, що у Північній Кореї батьків дуже часто змушують міняти імена дітей на "ідеологічно правильні", інакше їм може загрожувати штраф.