RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Дайте Україні танки! У бундестазі все більше тиснуть на Шольця

Голова комітету бундестагу з оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерман розкритикувала політику канцлера ФРН Олафа Шольца у питанні постачання озброєння Україні – вона закликала довгостроково та превентивно планувати військову допомогу Києву.

Про це вона заявила в інтерв'ю виданню RND, опублікованому у вівторок, 27 грудня, повідомляє DW.

За словами голови комітету, постачання мають планувати на кілька місяців уперед у тісній співпраці з українською армією та партнерами по НАТО.

Читайте також: Прощавай, зброя: де межа німецької допомоги Україні

"Росія не перестане тероризувати Україну. Німеччина має розробити сценарій зі своїми партнерами щодо продовження підтримки найближчими місяцями. Зброя має доставлятися превентивно туди, де вже виникають вузькі місця", - наголосила Штрак-Циммерман.

Глава комітету бундестагу з оборони також звернула увагу на те, що Німеччина не має стратегії, що є проблемою, а періодично відгукуватися на українські заклики про допомогу не є стратегією.

Більше того, на думку політичної діячки, відмова Німеччини постачати Україні бойові танки "не тільки незрозуміла, а й тривожно недалекоглядна".

"Я так втомилася від виправдань, чому ми не можемо поставити танки. Особливо коли чую, що ці поставки означали б особливу провокацію Росії. Ми успішно поставили самохідні гаубиці, зенітні установки, артилерійські системи та високоефективні зенітні комплекси, щоб врятувати тисячі життів. Постачання танків зараз була б важливим доповненням для відтіснення російських сил", - заявила вона, додавши, що певний перетин таким чином червоної лінії щодо Росії є нічим іншим, як фантазією.

Раніше ми писали, яку сучасну зброю передадуть із Німеччини Україні.