RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Україна може отримати ще 12 танків від Великої Британії

Велика Британія розглядає можливість передачі 12 танків Challenger на потреби Збройних Сил України, однак цієї кількості недостатньо для реальної переваги на полі бою.

Про це повідомили в Sky News.

Британський уряд обговорює передачу Україні одних із найбільш важкоброньованих західних танків Challenger 2 у кількості 12 одиниць.

Читайте також: Не будуть зайвими: у Британії пояснили, навіщо виділяють Україні 3,2 млрд фунтів

Водночас, на думку колишнього начальника генштабу армії Великої Британії Річарда Даннатта, 12 важкоброньованих танків - це символічна кількість техніки, яка не матиме вирішального значення на фронті повномасштабної війни.

Даннатт переконаний, що Збройним Силам України необхідно передати 50 танків, які б змінили хід бойових дій, оскільки вони дадуть можливість українським військовим піти в контрнаступ та зламати моральних дух російських окупантів.

"Здавалося б, що 12 надто символічно, і я б запропонував надати 25 або 30, або навіть 50, це мало б реальне значення", - сказав ексначальник генштабу Британії.

Як відомо, Challenger 2 - це основний бойовий танк сухопутних військ Великої Британії з 120-мм гарматою L30A1 довжиною 55 калібрів. Головна особливість танка полягає у його неуніфікованій зі стандартами НАТО гарматі: вона нарізна і використовує боєприпаси роздільного заряджання.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Україна отримає від Польщі роту танків Leopard.