RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У США оцінили ризики вторгнення в Україну з території Білорусі

Розвідка Сполучених Штатів не отримала підтверджень планів чи готовності білоруських Збройних сил вторгнутися на територію України, однак американці занепокоєні спільними військовими навчаннями країни-терористки Росію та Білорусі.

Про це повідомив представник Ради національної Безпеки Білого дому Джон Кірбі, передає Укрінформ.

Американська розвідка не бачить жодних ознак того, що білоруські військові готуються чи планують взяти участь у повномасштабній війні Росії проти України.

Читайте також: Нові навчання в Білорусі: чи є загрози для України

"Я вам скажу, що ми досі не бачили жодних ознак того, що білорусь має наміри, планує або організовується для того, щоб увійти, фізично проникнути на територію України, аби допомогти російським силам в Україні", - сказав Кірбі.

Водночас представник Білого дому зауважив, що у США поділяють занепокоєння щодо тісної співпраці Білорусі з країною-агресоркою Росії, зокрема у військовій сфері.

"Очевидно, що Білорусь надала відчутну географічну підтримку Росії, в той час як РФ продовжує завдавати ударів по Україні з білоруської території", - додав він.

У зв'язку з цим США продовжують уважно стежити за спільними військовими навчаннями росіян і білорусів, які не мають чіткої стратегічної мети й можуть слугувати інструментом для демонстрації сили або ж для відпрацювання конкретних операцій на тлі повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як Рівненщина готується до ймовірного наступу з Білорусі.