RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Перед землетрусом у Туреччині на відео зняли дивну поведінку птахів

У Туреччині перед потужним землетрусом зафіксували на відео дивну й метушливу поведінку птахів, які ніби передчували наближення лиха.

Про це повідомили в Hindustan Times.

З регіону, що найбільше постраждав від землетрусу 6 лютого, показали відео безладного польоту птахів. Автор стверджує: ролик знятий саме в Туреччині безпосередньо перед землетрусом, наголошуючи, що птахи здатні передбачати такі природні катастрофи.

Читайте також: Число жертв землетрусів у Туреччині та Сирії продовжує швидко зростати: що зараз відомо

Попри те, що видання не змогло перевірити достовірність відео до опису, користувачі мережі почали активно коментувати його. Хтось написав: "Усі тварини та птахи, морська живність можуть відчувати будь-яке природне лихо… люди втратили цю здатність", тоді як інший уточнив, що бачить подібну поведінку птахів щодня: "Серйозно, це щоденне явище з воронами в моєму районі".

Як написано у звіті Геологічної служби Сполучених Штатів, найстаріші дані про дивну поведінку тварин перед сильним землетрусом були датовані 373 роком до нашої ери в Греції. Тоді щури, ласки, змії та багатоніжки покинули свої домівки за кілька днів до руйнівного землетрусу

Насправді тварини й птахи дійсно можуть передчувати землетрус: деякі з них чутливі до змін електромагнітного поля, які відбуваються перед землетрусом, інші можуть виявити зміни барометричного тиску, що виникає перед цим явищем. Наприклад, собаки здатні відчувати низькочастотні вібрації, породжувані землетрусом.

Крім того, тварини, що живуть близько до землі, у норах чи гніздах, здатні зафіксувати рухи землі перед початком землетрусу.

Однак наразі немає однозначної відповіді на те, чи можуть птахи й тварини передбачати землетруси, оскільки необхідна кількість доказів цього досі не зібрана.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Туреччині сталося кілька потужних землетрусів за один день.